به گزارش خبرگزاری مهر، آیت الله سید یوسف طباطبایی نژاد، در آیین افتتاحیه سال جدید تحصیلی حوزه علمیه اصفهان در مدرسه صدر، با اشاره به اهمیت آموزش مفاهیم قرآنی و احکام دینی در حوزه علمیه اظهار کرد: به نظر بنده باید تا پایه ششم طلاب حافظ قرآن شوند و اگر این مسأله عملی میشد شاهد اتفاقات خوبی در حوزه علمیه میبودیم.
وی ضمن توصیه به حفظ و فراگیری احکام شرعی گفت: طلاب باید در زمینه اخلاق، قرآن و معارف دینی به خوبی کسب اطلاع کنند، شهید ثانی که از بزرگان جهان تشیع و از علمای بزرگ شیعه است در طول 54 سال از مدت عمر خود حدود 90 کتاب نوشته است و این بیانگر اهتمام وی به مسائل علمی و دینی و نشر معارف دینی است.
طلاب و روحانیون به دنبال اصلاح جامعه و تبلیغ دین هستند
مدیر حوزه علمیه اصفهان با اشاره به اهمیت اخلاق و رعایت مسائل و آداب اخلاقی توسط طلاب حوزه علمیه خاطرنشان کرد: عالمان دینی دارای فضائل بسیار زیادی هستند و علت آن مبارزه علما با شیاطین و نشر معارف دینی است و هدف علما اصلاح جامعه است.
آیت الله طباطبایی نژاد با بیان اینکه در عالم هستی، کاری با ارزشتر از کار طلبگی نیست و مهم ترین هدف طلاب و روحانیون اصلاح جامعه است گفت: در جامعه فعالیتی مهمتر از طلبگی و تبلیغ دین نیست، اقشار مختلف و مشاغل مختلف بیشتر به دنبال کسب دارایی های مادی و نجاتگر خود و خانواده خود هستند ولی طلاب و روحانیون و مبلغین دینی در راستای اصلاح جامعه و نشر و تبلیغ دین قدم برمیدارند و وظیفه مهم هدایتگری و معلمی را بر عهده دارند.
وی افزود: مصداق کامل «خسرالدنیا و الاخره» این است که طلبه باشی و در حوزههای علمیه تحصیل کنی، ولی نیت خدایی در کار نباشد.
نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه اصفهان تصریح کرد: در حوزه علمیه ممکن است افرادی وجود داشته باشند که اهل تقوا نباشند و به دنبال درس خواندن هم نروند اما حوزه علمیه جایی است که انسان میتواند بهترین علوم را کسب کنند و در راستای کسب معارف دینی و خدمت به جامعه و دین قدم بردارد.
شرایط از هر لحاظ برای جهش حوزه فراهم است
مدیر حوزه علمیه اصفهان ابراز داشت: با توجه به امکانات و تجهیزات شرایط حوزههای علمیه کشور نسبت به گذشته زمینه را برای رشد و تعالی طلاب فراهم نموده است، البته دوری از تنبلی، کسلی و بی انگیزگی، از ملزومات تحقق این مهم است.
وی در پایان داشتن قدرت اخلاقی و دینی را از مهم ترین شاخصههای طلاب ذکر کرد و خاطرنشان کرد: اخلاق حسنه و حسن خلق یکی از مهم ترین ملاکهایی است که در طلاب باید وجود داشته باشد، در عرصههای عبادی و اجتماعی حضور طلاب لازم است و سهلانگاری در نماز جماعت، انجام فرائض دینی و حضور در مراسم و آیینهای مذهبی و شعائر اسلامی برای طلبه پذیرفتنی نیست، و باید در همه زمینهها طلاب و روحانیون حضور مستمر داشته باشند.
عضو مجلس خبرگان رهبری افزود : الگوی طلاب امروز و زمان باید بزرگان حوزه و مراجع معظم باشند؛ نیت طلاب ما یعنی آن چیزی که موجب حرکت آنها در مسیر سربازی امام عصر(عجل الله تعالی فرجه) میشود و نباید چیزی جز رضای خدا باشد.
آیت الله طباطبائی نژاد:
طلبگی موثرترین فعالیت فرهنگی و اجتماعی/ حفظ قرآن برای طلاب جوان ضروری است
اصفهان - خبرگزاری مهر: مدیر حوزه علمیه اصفهان با اشاره به اهمیت نشر و تبلیغ معارف دینی گفت: مشاغل مختلف هرچند هم برای جامعه مفید باشند به دنبال دستاوردهای مادی خود هستند اما طلاب و روحانیون به دنبال اصلاح جامعه و نشر معارف دینی و تبلیغ دین هستند.
کد خبر 2361072
نظر شما